Antikapitalistler'den Ankara katliamı açıklaması: Oyumuz umuda, oyumuz HDP'ye!

ANTİKAPİTALİSTLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

"Oyumuz Umuda" kampanyası yürüten Antikapitalistler, 10 Ekim'de Ankara'daki barış mitinginde gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı, HDP'ye oy çağrısını yineledi.

"Oyumuz Umuda" diyenler yarın İstanbul'da bir barış forumu gerçekleştirecek. İsmail Beşikçi Vakfı'nda düzenlenecek forumla ilgili detayları için: https://www.facebook.com/events/897497203671799/

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da başlatılan ve yerellerde bildiri dağıtımlarına başlayan kampanyanın ilanı bu hafta sonu İzmir'de de yapılacak: https://www.facebook.com/events/896156057098283/

Antikapitalistler'in katliamla ilgili açıklaması ise şöyleydi:

10 Ekim'de pek çok STK’nın katılımıyla Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi korkunç bir saldırıya uğradı. Toplumun her kesiminden ve her yaştan yüze yakın insanımızın barış istemenin bedelini hayatlarıyla ödediği bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı yalnızca barışa değil, aynı zamanda birlikte yaşam özlemimize de yapıldı.

Yaralarımız henüz sarılmamışken taziyelerde gözyaşlarıyla “daha barışçıl yaşam” tahayyülleri birbirine karışıyor. İşçiler, öğrenciler, aktivistler, barış anneleri, doğunun ve batının çocukları el ele vermiş  saldırıda hayatını kaybedenler adına “Barış İstiyoruz” diye haykırmaktan hala vazgeçmiyor! Halk, “insanlık” paydasında buluşmaya hazır...

Biz 1 Kasım seçimlerinde; amasız fakatsız barış diyen, savaş teskeresine hayır diyen, terör olayları soruşturulsun diyen ama yine de kendi bombacısı ilan edilen HDP’ye oy çağrımızı yeniliyoruz. Çünkü savaş isteyenlerin “vatansever”, barış isteyenlerin “terörist” ilan edildiği bu kavram kargaşasına dahil olmayı reddediyoruz.

Fırat'ın Batı'sındaki sivil inisiyatifler olarak barışa olan inancımızı kaybetmedik. Şu an umuda sarılmaya ve inanç tazelemeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Gerçek bir değişim yaratma gücü elimizde, bu güç oylarımızda! Bu güç, birbirimizi kucaklayışımızda!

7 Haziran'dan bu yana, iktidar uğruna, 600'den fazla kişinin hayatını kaybettiği; genç, yaşlı çocuk demeden insanların öldürüldüğü bu katliamlara “artık yeter” diyebilmek için oyumuz umuda!

Yüreği barış için atan tüm vicdanlara sesleniyoruz! Zaman, umudumuzu kaybetme zamanı değil, bir arada olup katliamların sorumlularından hesap sorma zamanıdır. Zaman, artık katillerin hesap vermek mecburiyetinde olduğu bir Türkiye’nin tohumlarını ekme zamanı...

Devletin tüm araçları elindeyken katliamları kolaylaştıran, yeniden eylem yapmadan şüphelileri yakalayamayacağını söyleyen, istifaya tebessüm edip halkın önüne çıkmaya yüzü olmayan bir yönetime mecbur olmadığımızı biliyoruz. En temel görevi vatandaşlarını korumak ve onların güvenliğini sağlamak olan devletin bu görevi yerine getirmekten aciz olduğunu, daha da acısı bizleri korumak istemediğini görüyoruz. İşlevini kaybeden bir devlet meşruiyetini de kaybetmiştir.  

Gelin 1 Kasım'da Türkiye'de yaşayan tüm halkların, ezilenlerin, dışlananların eşit koşullarda bir arada yaşamasına şans verelim. 1 Kasım'da daha güçlü, kaybettiklerimize rağmen daha kalabalık, kaybettiklerimizden ötürü daha kararlı bir şekilde, "Oyumuz umuda, oyumuz HDP'ye" diyelim.

www.oyumuzumuda.org

SON SAYI