Elmalı Davası: Çocuklar için adalet!

MARKSİST.ORG
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Elmalı Davası'nın 6. duruşması yarın (30 Haziran) görülecek. İstismarcı üvey baba ve anne, 3. duruşmada mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Antalya’nın Finike ilçesinde 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyi cinsel istismara maruz bırakılmalarına resimlerle tasvir edip delillendirmişti.

Adli Tıp çocukların ifadelerini doğrulamıştı.

Ayrıntılı ifadelere ve mağdur avukatlarının itirazlarına rağmen istismarcı ebeveynlerin serbest bırakılmış olması herkesi sinirlendirdi.

Halkın ortak talebi, çocuklar için adaletin yerine getirilmesi ve istismarcıların cezalandırılması.

Bu vaka öyle basitçe geçiştirilebilecek bir şey değil.

Aile Bakanlığı, kamuoyu tepkileri karşısında çocukları korumaya aldıklarını ve Bakanlık avukatlarının tutuksuz yargılama kararına itiraz ettiğini duyurdu.

Evet, böyle vahim bir konuda mahkeme heyeti Bakanlık avukatlarını bile dinlememiş.

Elmalı Davası, birçok çocuk istismarı ve kadın cinayeti davasıyla aynı akıbete sahne oluyor.

Yargıdaki siyasallaşma, keyfiyet, tasfiyeler sonrası alınan kadroların niteliksizliği, öyle boyutlara sıçradı ki yargının en tepesindeki isimler bile bundan şikayetçi.

Yargıtay Ceza Genel Kurul Üyesi Fatih Akdoğan durumu şöyle anlatıyor: “Ailem bazen ‘Mahkeme böyle bir karar vermiş, nasıl bir karar bu?’ diyor. Verilen hükmü onlara dahi izah edemiyorum.”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ise "Hukuk devletinde adaletin yegane adresi mahkemelerdir. Mahkemelerin adalet arayışına cevap veremediği, bağımsız ve tarafsız yargılama ilkelerine uygun bir şekilde uyuşmazlıklara çözüm üretemediği bir yerde hukuk dışı arayışların ortaya çıkması kaçınılmazdır" dedi.

Finike'deki iki küçük çocuğun başına gelenler, önüne gelen muhalifi hapse tıkan yargı kararlarından ve yargıyı kontrol ettiğini açıkça söyleyebilen iktidarın yarattığı kocaman adaletsizliklerden biri ve çocuklara karşı işlenmiş suçlar olarak en büyüğü.

Elmalı Davası'nda çocuklar için adalet, herkes için adalet!

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

SON SAYI