"Ezilenlerin ve sömürülenlerin umudu olacağız"

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Halkların Demokratik Kongresi'nin Ankara'da gerçekleştirilen 1. Genel Kurulu'nda, seçimlere daha etkin müdahale edebilmek için partileşme kararı alındı. Kurulun sonuç bildirgesinde ise Türkiye'de demokrasinin kazanılması, Kürt sorununda barışçı ve eşit haklara dayalı demokratik bir çözüme yönelik müzakerelerin başlatılması gerekliliğinin önemini vurgulandı.

 

8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs süreçlerinden HDK'nın güçlenerek çıktığının saptandığı bildirgede, sosyal hakların budanmasından, özgürlüklerin ayaklar altına alınmasından, polis şiddetinden, cezaevlerindeki zulümden AKP hükümetinin sorumlu olduğu vurgulandı.

HDK 1. Genel Kurulu, "AKP iktidarının ekonomik, sosyal ve siyasal saldırılarına karşı, toplumda tepki ve mücadeleler gelişmekle birlikte, henüz hükümeti ve sermayeyi tehdit edecek ve geri adım attıracak bir hareketin, güçlü ve birleşik bir emek, barış ve demokrasi cephesi düzeyinde ortaya çıkmadığını" tespit ederken; Halkların Demokratik Kongresi'nin yaptığı çalışmalar ve örgütlenmesiyle, emek, demokrasi, ekoloji, kadın, LGBT bireyler, gençlik, özgürlükler gibi alanlarda bir seçenek, bir mücadele odağı, direnme gücü ve birleşme merkezi hâline geldiğini gösterme kararlılığına dikkat çekildi.

Bildirgenin sonunda "HDK, bu anlayışıyla toplumsal muhalefetin sesi ve kürsüsü, ezilen ve sömürülenlerin umudu ve geleceği olacağının bilincindedir ve bunun gereklerini yerine getirecektir" denildi.

SON SAYI