Can Dündar'a yapılan saldırının sorumluları hesap vermeli

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Suriye'ye silah taşıyan MİT TIR'larıyla ilgili yaptığı haber sebebiyle yargılanan gazeteci Can Dündar, kendisine "Sen vatain hainisin" diye bağıran bir tetikçinin silahlı saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Gazetecilik yaptığı için hapis yatan ve yargılanmaya devam eden birini, silah tehdidiyle susturma hedefi güden bu saldırıyı kınıyoruz.

Dündar'ın hedef hâline getirildiği süreç ise AKP'nin son dönemde girdiği yönelimin, Ergenekon çetesiyle ittifakının, devletin Rojava'da bir Kürt oluşumunu engellemek için şekillendirmeye çalıştığı "yerli ve milli" koalisyonunun sonucudur.

MİT TIR'ları haberini yapan gazetecileri ilk olarak hedef gösteren Tayyip Erdoğan'dı. Gazeteciliği "casusluk" ilan etti ve "bedelini ödeyecekler" dedi.

Bunun üzerine, Ergenekoncu, ülkücü mafya babası Sedat Peker, Dündar'ı ölümle tehdit etti.

Tüm çeteleri ve darbecileri sokağa salan AKP, ömrünü uzatmak için bu eski devlet artıklarıyla kurduğu ittifaka güveniyor.

"Yerli ve milli" ekseni, devletin hem Kürt halkına karşı giriştiği kirli savaşa hem de Suriye'deki iç savaşa müdahil olma biçimine herhangi bir itirazın silahlarla susturulmaya çalışılması anlamına geliyor.

Bu saçmalık bitecek, "yerli ve milli" koalisyonu çökecek.

Türkiye elini Suriye'de çek!

Saldırının failleri açığa çıkarılsın ve cezalandırılsın! Çeteler dağıtılsın!

Sınırsız düşünce, örgütlenme ve gösteri özgürlüğü istiyoruz. Sözde değil özde demokrasi!

DSİP MK
07.05.2016

SON SAYI