Barış umudumuzu bombalayanları yeneceğiz!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Emek örgütleriyle meslek odalarının bugün Ankara’da düzenlediği emek, barış ve demokrasi mitinginde bombalar patladı.

AKP’nin çözüm sürecini rafa kaldırıp savaşı yeniden başlattığı, çatışmaların ve ölümlerin yükseldiği, HDP’nin ve Kürtlerin hedef hâline getirildiği ve saldırılara uğradığı süreç, bu tür provokasyonlara uygun zemini hazırlıyor.

Devlet güçleriyle Kürdistan’da kent merkezlerini ablukaya alan, “teröre karşı mücadele” adı altında yıllardır denenmiş ve iflas etmiş savaş politikalarını yeniden uygulamakta ısrar eden, Ergenekoncuları ve derin devletin en kirli unsurlarını –onlarla ittifak yaparak- sokağa salan AKP, bu saldırının baş sorumlusudur.

Her tür demokratik gösteriye vahşice saldıran polisler, işçi sınıfına, Kürt halkına ve tüm ezilenlere yapılan saldırılar karşısında hiçbir önlem alamamaktadır.

7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır’da sahnelenen saldırının aynısı 1 Kasım seçimleri öncesi de gerçekleştirilmektedir.

Bu saldırının sorumlularından, arkadaşlarımızı öldürenlerden mutlaka hesap soracağız.

Erdoğan döneminde bu kaçıncı katliam? Roboski, Gezi, Soma, 5 Haziran Diyarbakır, Suruç ve şimdi Ankara!

Başbakan Davutoğlu, kısa başbakanlığına daha kaç katliam sığdırmayı düşünüyor? Mitingin güvenliğini alamayan tüm yetkililer, Geçici Hükümet’in başbakanı, İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Ankara emniyet müdürü derhal istifa etmelidir.

Bu vahşi katliamın sorumluları derhal istifa edip, görevden alınıp, yakalanıp yargılanmalıdır.

Bombalara karşı çıkan ve barıştan yana olan herkesi, savaş yanlılarına karşı mücadele etmeye, 1 Kasım’da HDP’nin alacağı oyu artırmak için “Oyumuz Umuda” demeye davet ediyoruz.

Milliyetçileri, katliam yapanları yeneceğiz!
Barış kazanacak!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri
10.10.2015

SON SAYI