Kamp Armen'i kazandık!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Ermeni halkının yüz yıllık adalet mücadelesinde tarihi bir zafer kazanıldı. Soykırımcı zihniyetin 100 yıllık inkâr, gasp, yağma politikalarının bir özeti olan Kamp Armen’i yıkma girişimi 175 gün önce durdurulmuştu. Bugün Kamp Armen’in tapusu Ermeni halkına iade edildi. Bu zafer öncelikle, yılmadan tam 175 gün boyunca kararlılıkla Kamp Armen direnişini sürdürenlerindir. Zafer Ermeni halkınındır.

Devlet, yüz yıl önce işlenen büyük suçtan kaçmak için bir asırdır aynı anda birçok şeyi birden yaptı. Hrant Dink, Maritsa Küçük, Sevag Balıkçı cinayetleriyle Ermeni toplumunu korkutmaya, sindirmeye çalışırken diğer yandan da ‘unutturmak’ için çabaladı, çabalıyor. İnkârcılık geçmişi ve Müslüman olmayan toplumlara dair her şeyi bütün izleriyle yok etmeye çalışarak kendisini var ediyor. Kamp Armen direnişi, hafızasızlaştırmaya karşı sessizliği yırtan bir çığlık oldu. Müslüman olmayan halkların mallarını gasbetmeye dayalı devlet politikasına karşı Ermeni halkının ‘artık yeter’ demesi, direnmesi ve kazanması, katliama, sürgüne, yağmaya, ırkçılığa maruz kalan tüm halklar için çok önemli.

Hrant Dink’in varlığının ve mücadelesinin açtığı yolu izleyenler, 24 Nisan’larda sokağa çıkanlar, ‘bir daha asla’ diyenler tarihi bir zafer kazandılar.

Politik iklimin mevsimlerden daha hızlı değiştiği 175 günde, Kamp Armen barıştan ve halkların kardeşliğinden yana olanların yuvasıydı. Kamp Armen’i kazandık, şimdi barış ve eşit koşullarda kardeşlik mücadelesinde daha umutluyuz, daha kararlıyız.  

Şimdi gasbedilen tüm Ermeni varlıklarının iadesi için, soykırımla yüzleşilmesi için mücadeleyi büyütme zamanı.

Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

Kamp Armen’den hırsızları kovduk, 1 Kasım’da da tüm Türkiye’den kovacağız!

Yaşasın halkların direnişi
Getse joğovurtnerun baykarı

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri
27.10.2015

SON SAYI