Irkçı saldırılara karşı HDP'nin yanındayız!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Bu sabah saatlerinde HDP Ankara İl Örgütü'ne gelen bir saldırganın, Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a saldırarak bıçakla boğazını kestiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Ekim ayı başından beri, hükümetin Kobanê'ye yönelik düşmanca tutumu nedeniyle başlayan gerilim, barış sürecini tehdit eden bir noktaya evriliyor.

AKP'nin Kürt hareketine yönelik söylemleri, bugünkü gibi saldırılar için uygun zemini yaratıyor.

Saldırının sorumlusu, PKK ve HDP'nin barışı istemediğini iddia eden, IŞİD ile PYD'yi eşit gören, Kürt sorununda "terör" ve "güvenlik" diline geri dönerek Kürtleri hedef gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır.

Haddini aşarak "sınırında PKK ve PYD istemediğini" beyan eden, henüz yapılmamış eylemleri "yasa dışı" ilan eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur.

Şiddete misliyle karşılık verileceğini söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala'dır.

Barışa mecbur ve mahkûm olmadıklarını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tır.

Çözüm sürecini Kürt halkının on yıllardır verdiği mücadele sonucu haklarını alacağı bir süreç değil; AKP'nin Kürt halkı tarafından bozulmaya çalışan bir jesti gibi anlatan ve "barışı savunma" kisvesi altında AKP'yi korumak için sürekli olarak HDP'ye saldıranlardır.

Sayın Karataş'a acil şifalar diliyoruz.

Bugün barışa ve çözüme her zamankinden fazla ihtiyacımız var.

Demokratik bir çözümü kazanmak için ise Kürt hareketinin devlet tarafındaki muhatabı olan AKP ile mücadeleyi yükseltmeye, onun elini zayıflatmaya; bunun için ise Batı'da kitlesel bir barış hareketini inşa etmeye ihtiyacımız var.

Önümüzdeki dönemde bu yöndeki faaliyetlerimizi var gücümüzle devam ettireceğiz.

Yaşasın barış! Kürt halkına özgürlük!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eş Başkanları
04.11.2014

SON SAYI