HDP, Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı göstermelidir

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP ve MHP ortak adayını açıkladı. AKP ise adayını 1 Temmuz'da açıklayacak.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması ihtimali üzerinden bu seçimlere olağanüstü anlamlar atfedenler, bir kez daha Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürüyor.

Aynı tutumla 30 Mart yerel seçimlerinde karşılaştık. Gizli gizli CHP'nin adaylarına, hatta Mansur Yavaş gibi faşistlere oy vermemizi telkin ettiler.

Bizler, 30 Mart seçimlerinde "Ne ırkçıya ne hırsıza" oy çağrısı yaptık.

Hırsızın ırkçı, ırkçının aynı zamanda hırsız olduğu siyasal sıkışmışlık, anti Erdoğan bir cephe kurmak isteyenlerin bizi içine girmeye zorladığı hayali bir sıkışmışlık.

Erdoğan nobran, kibirli, 2011 seçimlerinden beri kendisi gibi düşünmeyen herkesi aşağılayan, düşmanlaştıran, çevre katliamını protesto ederken katledilenleri mitinglerinde yuhalatan, insan öldüren polisleri "destan yazdılar" diyerek cesaretlendiren, yolsuzluklarının üstünü örtmek için Ergenekoncuların, Balyozcuların serbest bırakılmasının önünü açan, madencilerin acısını anlamaktan dahi uzak bir Başbakan.

CHP-MHP çatı adayının en önemli sorunu ise, CHP ve MHP'nin adayı olmasıdır.

CHP ve MHP, demokratik her adımın karşısındadır.

Çözüm sürecinin karşısındadır.

Demokratik bir anayasanın hazırlanmasının karşısındadır.

Anadil hakkının karşısındadır.

Barış görüşmelerinin ilk adımlarını bile "bölünme" ajitasyonuyla karalayan milliyetçi hezeyanın sözcülüğünü yapmaktadır.

Bizler, yoksulları, emekçileri, özgürlük isteyenleri yeni bir "bas geç" politikasıyla CHP-MHP koalisyonuna itelemenin yanlış olduğunu; özgürlük, eşitlik, adalet ve ekolojik dengenin korunması için sürdürülecek bir cumhurbaşkanlığı kampanyasının seçeneksiz olmadığını düşünüyoruz.

Bizim ırkçılığa karşı bir aday etrafında kampanya yapmaya ihtiyacımız var!

Bizim yoksulluğa, yolsuzluğa, darbelere, Ergenekonculara, Balyozculara karşı olduğunu bildiğimiz bir adaya ihtiyacımız var!

Bizim, 24 Nisan 2015 günü gelip çattığında, Ermeni soykırımı nedeniyle Ermenilerden özür dileyeceğini bildiğimiz bir adaya ihtiyacmız var.

Bizim, Kürt halkının özgürlüğünü ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü her platformda dile getirecek bir adaya ihtiyacmız var.

İşçi sınıfını dindar-laik diye bölmeye çalışan siyasal yaklaşımlardan bütünüyle farklı, Alevi işçilerle Sünni işçilerin birliğini savunacak, Alevilerin mağduriyetine göğüs gererken soykırıma maruz kalan azınlıklarla beraber "Ben azınlığım" diyecek bir adaya ihtiyacımız var.

Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasını, Kürdistan'daki milyonlarca yoksulla Batı'da yaşayan milyonlarca yoksulun bir araya geleceği, birbirine değeceği, sorunlarının ortak olduğunu anlayacağı şekilde örgütleyecek; seçim kampanyasını seçimlerden sonra barış, çözüm ve özgürlük mücadelesinin temelleri olarak görecek bir adaya ihtiyacımız var.

Ve böyle bir aday var.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, böyle bir adaydır.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı, Selahattin Demirtaş olmalıdır!

DSİP MK

27.06.2014

SON SAYI