HDP ve barış kazanacak!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

HDP'yi barajın altında bırakmak isteyen devlet güçleri tarafından Amed seçim mitinginde yapılan provokasyon ve saldırıyı kınıyoruz. Patlamadan kaçanlara polisin gaz bombalarıyla saldıran, 60 ilde 130'dan fazla saldırı ve linç girişimine göz yuman, HDP için seçim güvenliği sağlamayıp sürekli hedef gösteren AKP yaşananların sorumlusudur.

AKP ve savaş isteyenler kaybedecek.

Kürt sorununun demokratik çözümü zorbalıkla engellenemez. Kürt halkının uzattığı barış eline şiddetle karşılık verenler, çözümsüzlükle geçen on yılları devam ettirmek istiyor.

HDP'ye yapılan saldırıların hiçbirisinin hesabı sorulmadı. Hırsızlıklarını ört bas etmek için Ergenekoncuları sokağa salan Erdoğan ve AKP liderliği, seçim kampanyası boyunca bu saldırıları teşvik etti.

Savaş isteyenlere gereken dersi, Fırat'ın doğusunda ve batısında barış isteyen milyonlar pazar günü sandıkta verecek.

HDP ve barış kazanacak.

Seçim kampanyası boyunca hiçbir partiye saldırmayan HDP ve kimseye bağırmayan Selahattin Demirtaş, on yıllardır verilen demokrasi ve özgürlük mücadelesinin verdiği meşruiyetle seçimlere girecek.

Devlet terörü bu kez Kürt halkının ve dostlarının kazanmasını engelleyemeyecek.

Savaşa karşı çıkan, demokratik çözümden yana olan herkesi HDP'ye oy vermeye çağırıyoruz. Kalıcı barışın teminatı HDP'dir, mutlaka mecliste hak ettiği yeri almalıdır.

7 Haziran gecesi HDP'nin 12 Eylül barajını aşarak meclise girmesi, savaş isteyenlere halkların yanıtı olacaktır. Gelin bu yanıtı hep birlikte verelim, barışı kazanalım!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri
05.06.2015

SON SAYI