Silvan’la dayanışmaya

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Bugünden tam iki ay önce Cizre’de günler süren kuşatmaya karşı barış isteyenleri dayanışmaya çağırmış ve kuşatmanın derhal son bulmasını talep etmiştik. Cizre’deki sokağa çıkma yasağı, abluka ve sivillere dönük katliam ne yazık ki son olmadı. Cesedi günlerce buzdolabında bekletilmek zorunda kalan, 10 yaşındaki Cemile’nin acısı hâlâ tazeyken, bugün aynı sözleri Silvan için tekrarlıyor olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Çözüm masasını deviren Erdoğan liderliğindeki savaş politikaları nedeniyle ölümler tırmanıyor. Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve kuşatma 9. gününde. Kesintisiz süren yasak nedeniyle Silvan halkı en temel ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum bırakılıyor. Devlet güçleri tarafından halk tehdit ediliyor, şiddete maruz kalıyor.

Devlet tarafından 30 yıl boyunca denenmiş, on binlerce insanın ölümüyle sonuçlanmış ve başarısızlığı kanıtlanmış yöntemler yeniden devrede. Halkın yüzde 87’sinin HDP’ye oy verdiği ve barıştan başka bir talebinin olmadığı Silvan’da uygulanan savaş politikaları, Kürt sorunundaki çözümsüzlüğü körüklemekten ve geleceğe utanç dolu bir tarih bırakmaktan başka bir şeye hizmet etmiyor.

DSİP olarak operasyonlara, bombalara, kurşunlara karşı zılgıtlarıyla direnen Silvan halkının yanındayız. Devletin ve AKP liderliğinin çözümsüzlükteki ısrarının, Kürt hareketinin siyasi liderliğini muhatap almayan tutumunun ve operasyonların derhal son bulmasını talep ediyoruz.

Bugün en önemli ihtiyaç barıştan yana olanların sesini yükseltmesi. On binlerce insanın ölümüne neden olan savaş politikalarının tekrarlanmasına karşı ‘bir daha asla’ diyenler bir araya gelmeli. Savaşı ve ölümleri durdurmak, barışı inşa etmek bizim elimizde. Emek örgütleri başta olmak üzere tüm demokratik güçleri barış için ses çıkarmaya çağırıyoruz.

DSİP Eşsözcüleri
Meltem Oral-Şenol Karakaş

SON SAYI