Yoksulluğun, savaşların ve iklim felaketinin sebebi G-20 dağıtılsın!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

G-20 liderleri, 2015 yılında dönem başkanlığını üstlenen Türkiye'nin ev sahipliğinde, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'nın Belek ilçesinde toplanacak.

Gezi direnişi başta olmak üzere kendisine yönelik her türlü muhalefeti "üst akıl" adı altında bir emperyalist komplo gibi göstermek isteyen AKP liderleri, dünyayı milyarlarca yoksul insan için yaşanmaz bir hâle getiren "üst akıl" ile, küresel elitlerle buluşacak.

Gündemlerinden biri "yolsuzluk" olan G-20 zirvesinde, dalga geçer gibi, açılış konuşmasını Tayyip Erdoğan yapacak.

Savaşın, yoksulluğun, sömürünün ve iklim felaketinin sorumlusu olan dünyanın efendileri gündemlerini tartışırken, Türkiye devleti şimdiden olası protestoların önüne geçmek için "güvenlik" önlemlerini artırıyor, gözaltına alınacak aktivistler için spor salonları tahsis ediyor.

11 bin polis ve jandarmanın koruması altında toplanacak G-20 üyesi ülkelerin 14'ü bizzat Suriye'de savaşta. ABD ve müttefikleri ile Rusya ve müttefikleri arasındaki çıkar çatışmaları nedeniyle Ukrayna'dan Suriye'ye bir dizi bölgede savaşlar derinleşiyor, yoksullar ve sıradan insanlar ölüyor. G-20 ülkeleri, dünyadaki silah ticaretinin tamamına yakınını elinde bulunduran en tehlikeli teröristler.

G-20 liderleri, iklimi değiştiren, gezegeni 7 milyar insan ve birçok canlı türü için yaşanmaz bir yere dönüştüren kapitalist devletleri temsilen, doğayı ve yaşamı korumak için gerekli adımları atmak yerine birbirlerini suçlayacaklar.

G-20 liderleri, 2016'da dünyadaki toplam servetin yarısından fazlasını elinde bulunduracak olan en zengin %1'lik kesimin temsilcileri.

Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan ve diğer AKP bürokratları da bu zenginler kulübünün bir parçası.

Kapitalizmin krize çözümü yok, bu sistem reforme edilemez. G-20 toplantılarından bizim lehimize sonuçlar çıkması mümkün değil.

Onlar %1 olarak 7 milyar insanın hayatını nasıl mahvedeceklerini tartışacaklar.

Biz ise %99'uz.

Tahrir'den Gezi Parkı'na, Wall Street'ten Madrid'e meydanları işgal edenler, Yunanistan'da AB'nin politikalarına direnen işçiler başka bir dünya istiyor.

Bütün bu mücadelelerin yükselmesi, birleşmesi ve siyasi alternatifler yaratması, yeni bir dünyanın yaratılmasının önünü açacak.

G-20 dağıtılsın!
Yoksulluğa, savaşa ve iklim değişikliğine karşı mücadeleye!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri

12.11.2015

SON SAYI