Polis ve faşistler Yunan sol örgütün bürosunu basmaya çalıştılar

DÜNYA
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Yaklaşık 30 polis DSİP’in Yunanistan'daki kardeş Örgütü Sosyalist İşçi Partisi’nin (SEK) Atina’daki merkez bürosunu basmaya çalıştı.

Bir grup faşist de ırkçı sloganlar atarak ve binanın kapısını tekmeleyerek polisi desteklediler.

SEK üyeleri hızla medyaya ve diğer sol örgütlere haber verdiler. Kamuoyundan gelen basınç polisin geri çekilmesine neden oldu.

Polis bir süre daha bölgede kaldı ama kamuoyu baskısının artması ile tamamen geri çekildi.

Polis baskını SEK’in çıkardığı İşçi Dayanışması gazetesinin bir muhabirinin bir polis kontrol noktasının fotoğraflarını çekmesinden sonra başladı.

İşçi Dayanışması gazetesinin editörü Panos Garganas şöyle konuştu:

“Bazı polisler yoldaşlarımızı polisin arama çalışmalarını engellemek ve polis memurlarına hakaret etmekten tutuklamak istediler.”

“Bazı polisler ise polis gücünün Yunan olmayan unsurlara karşı çok yumuşak olduğunu bu nedenle her durumda yoldaşlarımızı tutuklayacaklarını söylediler."

“Polislerin hepsi küfür ediyordu ve binamızın kilitli olan dış kapısını tekmeliyordu.”

Panos Garganas polisin resmi izne sahip olup olmadığını bilmediklerini ve son seçimlerde neo-Nazi Altın Şelale örgütünün polislerden yüzde 50 oranında oy aldığını söyledi. "Bu sonuç polisi daha provokatif hale getirdi" diye devam etti.

SEK saldırıyı sağcı Yeni Demokrasi Partisi ve Pasok hükümetlerinin ırkçı politikalarına bağlayan bir bildiri yayınladı ve Yunan solunu ve sendikaları demokrasiyi savunmaya çağırdı.

Bildiride “seçim ortamında polis bir politik partiyi basmaya kalkıyorsa bu solun yükselişinden ne kadar çekindiklerini gösteriyor” dendi.

SON SAYI