Mısır: Askeri Konsey'den Devrimci Sosyalistler'e saldırı

DÜNYA
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Mübarek'in devrilişinin birinci yıldönümünde Askeri Konsey'e karşı büyük gösterilerin gerçekleşmesi beklenirken, İskenderiye'deki bir gösteriye katılan Devrimci Sosyalistler'e askeri polisle işbirliği yapan bir grup silahlı faşist saldırdı. Saldırı sonrası gözaltına alınan devrimci sosyalist Sameh Naguib'in bir süre sonra serbest bırakıldığı belirtiliyor.

İşçi avukatı Haitham Mohammedein, insan hakları avukatı Ahmed Mamdouh ve Amerikan Üniversitesi'nde sosyoloji profesörü olan Sameh Naguib, İskenderiye'de katıldıkları bir gösteri sırasında saldırıya uğradı. DSİP'in Mısır'daki kardeş örgütü olan Devrimci Sosyalistler'in üyeleri, silahlı faşistlerin askeri polisle işbirliği yapması sonucu fiziksel saldırıya uğradı. Naguib olaydan sonra gözaltına alınarak bölgedeki Ras al Tin kışlasında yer alan askeri yönetimin karakolunda bir süre tutuldu.

 

Askeri Konsey'in Facebook'taki resmi sayfasında son dönemde çıkan bir yazıya göre, Naguib, Amerikan Üniversitesi'ndeki öğrencileri "Mısır'ı yıkma planı" için mobilize ediyordu. Okulun öğrencilerinin buna yanıtı ise "Biz Mısır Devrimi'nin bir parçasıyız" oldu.

Devrimci Sosyalistler'in Naguib'in gözaltına alınması üzerine yapılan açıklamada ise "Askeri Konsey'in bu panik hâli, devrimimizin doğru yolda olduğunu gösteriyor. Askeri yönetimin eski rejimin yöntemlerini kullanması bunu ispatladı. Silahlı çetelerin varlığı, Askeri Konsey'in de devrilen rejimin meşru olmayan bir devamı olduğuna işaret ediyor. Onlar şu an karşı-devrimin başını çekiyor" denildi.

Devrimci Sosyalistler'e daha önce de Müslüman kardeşler tarafından bir saldırı kampanyası başlatılmıştı.

SON SAYI