İzmir'de kitlesel 1 Mayıs kutlaması

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

İzmir'de yapılan 1 Mayıs gösterisine sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte on binlerce kişi katıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren KESK Konak, DİSK Basmane, Türk-İş ise Alsancak'ta toplandı. Bazı siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ise Basmane Meydanı Fuar kapısında bir araya geldi.

Kortejler oluşturulduktan sonra kitle önce Cumhuriyet Meydanı'na, oradan da miting alanı olan Gündoğdu Meydanı'na ulaştı.

1 Mayıs'a katılan direnişteki Savranoğlu ve Billur Tuz işçileri de sendika talepleri için yürüdü. Birçok sendika şubesinin işçi sınıfının uluslararası birliğini vurgulayan pankartlar taşıması dikkat çekti. KESK üyeleri 1977 1 Mayıs'ının, Uludere (Roboski) katliamının ve Pozantı cezaevinde yaşanan tecavüzün hesabının sorulmasını talep ederken, SES kortejinde Dr. Ersin Arslan'ın fotoğrafı taşındı. Eğitim-Sen emekçileri ise 4+4-4 sistemine karşı çıkan pankartlarla alanda yer aldılar.

DSİP'ten üç dilde barış pankartı

Saat 11:00'de Konak Pier önünde buluşan DSİP korteji, üç dilde (Türkçe, Kürtçe ve Ermenice) "Barış hemen şimdi" yazan ana pankartın arkasından yürüdü. Kürt halkına özgürlük talep eden, "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" diyen DSİP üyeleri, Alsancak'taki orduevinin önünden geçerken "Darbelere dur de" sloganları attı. Barış bayrakları ve barış renklerindeki şemsiyelerle oldukça renkli gözüken DSİP'liler, "Öz-öz-özgürlük, anadile özgürlük, başörtüye özgürlük", "Savaşlara, darbelere, nükleere, ırkçılığa, yoksulluğa, homofobiye karşı ses çıkar!" sloganları attı.

dsip-1mayıs-izmir-1mayis2012-alan

SON SAYI