Başbakan ve bakanlar defolup gitmelidir!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Soma'da hükümet ve şirket sahiplerinin eliyle bir cinayet işlendi. Kaza değil yaşanan, göstere göstere işlenen kitlesel bir cinayet. Resmi ölü sayısı 284 kişi olarak açıklandı ama maden ocağında hâlâ ulaşılamayan çok sayıda madencinin olduğunu biliyoruz.

Soma'da madenci yakınlarının Erdoğan'ı yuhalaması ve birçok şehirde yapılan eylemler, hükümete karşı öfkenin biriktiğinin ve giderek yaygınlaştığının, sertleştiğinin göstergesi.

Erdoğan'ın Soma'da yaptığı konuşma, müşavirin bir kişiyi yerde tekmelemesi ve Erdoğan'ın bir kişiyi yumruklaması ise, hükümetin korku dolu çaresizliğini ortaya koyuyor.

Başbakan, arkasında koruma ordusuyla beraber bir kişiyi yumruklamıştır. Basına yansımayan, buna benzer bir başka olaydan daha söz edilmektedir. Soma'da maden ocağında yaşamını yitiren madencilerin yakınlarını ve arkadaşlarını yumruklaması, Somalılara hakaret etmesi, Erdoğan'ın -bırakın cumhurbaşkanı olmayı- başbakanlık koltuğunda dahi neden oturmaması gerektiğini göstermiştir.

İşçi katillerini tarihin çöplüğüne gönderme zamanı!

"Hiçbir ihmalimiz yok" diyen Soma Holding patronları derhal yargı önüne çıkartılmalıdır.

Bir yıl önce bu patrona övgüler düzen Enerji Bakanı ve katliamda sorumluluğu olan diğer tüm bakanlar suçludur.

Bakanlarla birlikte, Soma halkına "ahlaksızlar" diyen, tehdit eden, yumruk atan Başbakan defolup gitmelidir.

Bütün bunların gerçeğe dönüşmesini sağlamak ve katliamın hesabını sormak için en önemli ihtiyacımız, işçi sınıfının birleşik ve kitlesel eylemliliği.

DSİP, bu doğrultuda, tüm emek örgütlerinin birleşik mücadelesini sağlamak ve tabanda örgütlenen, sekter olmayan ve madencilerin ölümüne öfke duyan herkesi kapsayan yaygın bir kampanya inşa etmek için çalışacaktır.

DSİP Merkez Komitesi

16.05.2014

SON SAYI