Barış isteyen akademisyenlerin yanındayız!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin imza kampanyası, hükümetin gerçeklerin duyulmasından, barış sesinin yükselmesinden ne kadar korktuğunu bir kere daha gösterdi. Anaakım medyada duymazdan gelinen çığlığı “çocuklar ölmesin” diyerek dile getiren Ayşe öğretmenin sesi, “bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlerin sesiyle birleşti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın akademisyenleri mandacı, cahil ve karanlık olarak yaftalamasının hemen ardından önce YÖK sonra savcılık harekete geçti. Hrant Dink’in 9 yıl önce yine bir Ocak ayında katledilmesine giden sürecin en önemli parçalarından olan 301. madde bu sefer akademisyenleri cezalandırmak için kullanılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ilk listede yer alan 1128 akademisyene TCK 301’den "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak" ve TMK 7. Madde’den "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

301. madde her zamanki gibi linç kampanyasıyla el ele gidiyor. Faşist mafya babası Sedat Peker, akademisyenleri “oluk oluk kanınızı akıtacağız”, “kanlarınızla duş alacağız” gibi laflar ederek tehdit etti, Kayseri Ülkü Ocakları imzacılardan birini tehdit etti, YÖK’ten gelen talimat üzerine çeşitli üniversitelerde soruşturmalar, mobbing, tehdit ve istifa baskısı yapılmaya başlandı.

Herkes bilsin ki, devletin açık ve derin tüm kademeleri tarafından hedef gösterilen akademisyenler yalnız değildir. Dayanışma büyüyor: Plaza çalışanlarından sinemacılara, edebiyatçılardan öğrencilere her gün binlerce imza, barış isteyen akademisyenlerle dayanışmayı yükseltiyor.

Barış isteyen herkesin yanındayız. Ayşe öğretmen de, Barış için Akademisyenler de başımızın tacıdır.

Kürt halkına dönük savaş politikaları sona erdirilmeli, Kürt halkının hakları iade edilmeli, müzakere masasına geri dönülmelidir.

Sedat Peker ait olduğu yer olan cezaevine gönderilmeli, barış isteyenlere dönük tehdit ve nefret söylemleri cezalandırılmalıdır.

301. madde kaldırılmalı, akademisyenlere dönük soruşturma ve baskılara son verilmelidir.

Mutlaka barış kazanacak!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri
15.01.2016

SON SAYI