Erdoğan’ın savaş hayallerine geçit yok!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

TSK, dün Baas rejimine ait bir savaş uçağını füzeyle vurarak düşürdü. Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde TSK'yı tebrik etti, "Bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak" dedi. Savaş tamtamları çalarak Genelkurmay'ı alkışlattı.

Gezi direnişine polis terörüyle yanıt veren, Berkin Elvan'ı ve nicelerini öldüren katillere "emri kendisinin verdiğini" göğsünü gere gere söyleyen Başbakan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının "uluslararası bir komplo" ve "darbe girişimi" olduğunu belirterek herkesi kendisiyle birlikte "istiklal mücadelesi" vermeye çağırıyor.

İnternet yasakları, "AKP'nin büyüyen Türkiyesi, Twitter'ı dize getirdi" diye savunulmaya çalışılıyor. Sınır ihlaline karşı ise "ağır tokat" atılıyor.

DSİP, devrimin başladığı 15 Mart 2011'den beri, diktatör Esad'a karşı ayaklanan Suriye halkının mücadelesini desteklemektedir. Baas rejiminin savaş uçaklarının her gün Suriyelileri katlettiğini biliyoruz.

Ancak Dersim'den Roboski'ye, tarihi katliamlarla dolu Türkiye devleti ve onun ordusu, Suriye halkının dostu olamaz.

Esad ile Erdoğan'ın zihinsel ortaklığı, kendilerine karşı ayaklananları "terörist" ilan etmelerinden geliyor. Suriye'de Baas rejimi, katlettiği on binlerce kişinin "terörist" olduğunu söylüyor, Başbakan ise Berkin Elvan'ın.

Baas diktasından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, gerek kamplarda gerek metropollerde sefalet içinde yaşamaya mahkûm ediliyor. Başbakan bununla ilgilenmezken, sınır ihlali gerekçesiyle savaş kışkırtıcılığını "güçlü Türkiye" adı altında savunuyor.

AKP'nin savaş çığırtkanlığını susturalım!

Suriye ve Türkiye'de özgürlük için mücadele edenlerin yanında, eski "kardeşler" Esad ve Erdoğan'ın karşısındayız!

Meltem Oral-Şenol Karakaş

DSİP Eş Genel Başkanları

24.03.2014

SON SAYI