DSİP Eşsözcüsü Meltem Oral: "Gezi direnişinden beri AKP liderliği çatırdıyor"

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Marksist.org'a konuşan Oral, "AKP yolsuzluğun üzerini kapatmak ve hiçbir bedel ödememek istiyor. Bugün herkes yolsuzluk ve rüşvet çarkını biliyor. Kendileri bile buna itiraz edemiyorlar. Ancak bu yolsuzluğun bedelini ödemeden, paçalarını kurtarmak istiyorlar. Önce Ergenekoncuları dışarı saldılar, ardından yolsuzluğa dair mahkeme sürecinin kapatıldığını gördük. Dosya rafa kaldırıldı" dedi.

Çarkın tepesinde Erdoğan var!

"AKP liderliği bir çıkarlar koalisyonu ve çok açık ki yolsuzluk, rüşvet çarkının parçası olanlar adı geçen dört bakanla sınırlı değil" diyen Meltem Oral, şöyle devam etti:

"Tepesinde Erdoğan'ın bizzat kendisinin olduğu bir çark bu. Bu yüzden konuya dair ortaya saçılan her şeyi sıfırlamaya çalışıyorlar. Sıfırlamaya bir kere başlayınca da hızı alamayıp iktidarları boyunca sorumlu oldukları her konuyu Cemaat'e havale etmeye başladılar."

İşçi sınıfı AKP'ye mahkûm değil

Yolsuzluğun hesabını sormak için AKP'ye karşı antikapitalist ve özgürlükçü bir muhalefet inşa edilmesi gerektiğini savunan Oral, şunları söyledi:

"Türkiye işçi sınıfı AKP'ye mahkûm değildir. Bugün AKP karşısında özgürlükçü bir muhalefetin olmaması, birçok insanın karamsar olmasına neden oluyor. Ancak tam tersi, özellikle Gezi direnişinden beri AKP liderliği çatırdıyor. AKP'ye oy veren işçi sınıfının çıkarlarını savunan, ulusalcı olmayan, barıştan ve özgürlüklerden yana olanlar için karamsarlık değil bir araya gelme, örgütlenme vakti."

SON SAYI