DSİP Eş Başkanı Şenol Karakaş: Kokuşmuş olanı süpürme zamanı!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Koku her yeri sardı. Haftalardır, kaset, paralel yapı, dinlemeler, dinleyenlerin dinlenmesi derken, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonu gölgede kalmıştı. Dün internet sitelerine düşen bir ses kaydı, Başbakan'ın oğluyla yaptığı görüşme, yeniden derin yolsuzluk bataklığının derinliğini açığa çıkarttı. 17 Aralık'tan sonra unutturulan, yeniden gündeme geldi.

Şimdi Erdoğan, buna da darbe diyecektir.

Faiz lobisi diyecektir.

Dış güçler, Geziciler diyecektir.

Erdoğan'dan çok Erdoğancı olanlar, "milli iradeye saygı" diyecektir. Bu işin saygısızlarca ortaya saçılan düzmece ses kayıtları olduğunu söyleyecektir.

Erdoğan'ın MİT yasasını, internet yasasını ve HSYK düzenlemesini "milli irade"yi korumak için yaptığına inanmamızı isteyenler, bin dereden su getirmeye devam edecektir. Ama eğer bu ses kayıtları gerçekse, Erdoğan yönetiminin tarihsel ömrü dolmuştur. Erdoğan'ın siyasal ömrünün güncel ve pratik olarak ne zaman dolacağını ise zaman gösterecek.

Erdoğan'ın tüm hazırlıklarını, bu içeriğe sahip ses kayıtlarının gündeme gelmesini engellemeye ve gündeme geldiğinde de soruşturma konusu hâline gelmesinin önünü kesmeye odakladığı artık daha da net.

Ama mızrağın çuvala sığmasına imkan yok.

HSYK düzenlemesi, internet yasası, binlerce polisin görev yerinin değiştirilmesi ya da 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarına bulaşan bakanlar hakkındaki fezlekelerin engellenmesi; hiçbiri para etmeyecek.

Bugün hepsi geçmişte kaldı! Yolsuzluğu aklamak için Balyoz ve Ergenekon'u aklama çabası da, her türden siyasal gelişmeyi "paralel yapılara" bağlama gücü de, her fırsatta ve yüksek sesle Gezicileri aşağılama fırsatı da geçmişte kaldı.

Şimdi, bu siyasal krize karşı siyasal yanıt vermek için daha keskin bir mücadele dönemine giriyoruz.

Yıllardır Kürt sorununda çözüm ve barış diyenler; Ergenekoncuların, Balyozcuların, Kenan Evrenlerin, Veli Küçüklerin yargılanması için mücadele edenler, Hrant Dink'in cenazesinde yürüyen ve her duruşmada, her 19 Ocak'ta "Hepimiz Ermeniyiz" diye bağıranlar, 'Irkçılığa DurDe' diyenler; ekolojik yıkıma, küresel ısınmaya, kuraklığa, gözü dönmüş çılgın enerji siyasetlerine karşı mücadele denler; Gezi direnişinde yer alan, yolsuzluklar açığa çıktığında bakanların istifasını talep edenler... Şimdi, hem sokakta mücadelenin düzeyini hem de erken genel seçim talebini yükseltme zamanıdır.

Sorun, 30 Mart'taki yerel seçimlerle çözülemez. Çünkü sorun, yerel yönetimler sorunu değil, siyasal kokuşmuşluğu ortadan kaldırma sorunudur.

Şimdi, erken genel seçim için bastırma zamanıdır!

Şimdi, kokuşmuş olanı süpürme zamanıdır!

Şenol Karakaş

SON SAYI