Cizre'yle dayanışmaya!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

AKP'nin çözüm sürecini durdurarak savaşı yeniden başlatması sonucu çatışmalar ve ölümler tırmanırken, Cizre'de devlet güçleri sivilleri vurarak, seçilmiş HDP'li milletvekillerini ve bakanları ilçeye sokmayarak katliam ve baskı geleneğinin devam ettiğini gösterdiler.

Kürt sorununda bir asırdır denenmiş, başarılı olamamış, son 30 yılda 50 bin kişinin ölümüne mal olarak iflas etmiş politikalar, bir kez daha "çözüm" olarak ortaya koyuluyor.

Türkiye toplumunun üçte ikisi ise savaşın bitmesinden yana ve çözüm istiyor. Bütün bu baskı ve savaş politikaları, halkın isteğinin aksi doğrultuda uygulanıyor.

Bu durumu değiştirmek için MHP önderliğinde faşistler ve ırkçılar HDP'ye ve Kürtlere yönelik terör dalgası estirirken, AKP'nin sözcüleri ve hükümet yanlısı paçavralar, başta Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP'li siyasetçilere öfke kusuyor, onları hedef gösteriyor.

Devletin ve Türk milliyetçiliğinin bu çabasını boşa çıkarmak için barıştan yana olanlar sesini yükseltmeli, sokağa çıkmalı, devletin saldırılarına karşı koymak için ortak bir barış talebi etrafında emek örgüterini, demokrasi güçlerini, en geniş kalabalıkları bir araya getirmeli.

DSİP olarak, Kürt direnişinin yanında olduğumuzu, Cizre halkının mücadelesini desteklediğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Barış Bloku bileşeni

SON SAYI