Katliamları durdurmak için: Acil barış!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Gaziantep’te bir düğüne saldıran IŞİD canlı bombası, geceyi kana buladı. Açıklamalar en az 50 kişinin öldüğünü gösteriyor. Çok sayıda yaralı var.

Yine büyük bir acıyla yüz yüzeyiz. 5 Haziran 2015’ten beri, apaçık bir taarruz altındayız. Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul, Bursa, yine Ankara, yine İstanbul, Elazığ, Van, Diyarbakır… liste uzuyor. Ayda bir kez, onlarca kardeşimizi kaybettiğimiz bombalı saldırılara maruz kalıyoruz.

Tüm bu saldırıların karşısında, ölenlerin ve yaralananların yanındayız.

Bir düğünü canlı bomba eylemiyle kana bulamak, çocukları öldürmek, bu eylemi düzeneyenlerin en geniş anlamda insanlığa ve yaşama düşman olduğunu gösteriyor. Fakat gelişmeler başka bir soruna daha işaret ediyor: Kürt sorununda çözüm dinamiklerinin rafa kaldırılıp yeniden savaş politikalarının devreye sokulması, içinde bombacıların ellerini kollarını sallayarak hareket edebilecekleri, uygun kaotik politik iklimi yarattı.

Savaş politikaları, uzlaşma, diyalog, çözüm, barış, kardeşlik yönünde tartışmaların yerine bomba, ölüm, yıkım seslerinin hakim olmasına neden oldu. 15 Temmuz darbecilerinin cüretkâr katliamcılığı da Kürt sorununda savaş politikalarından güç aldı.

Gaziantep’teki IŞİD katliamını, ölümlerden ve yaralanmalardan duyduğumuz acıları, barış yönünde bir irade göstererek tedavi etmezsek, 5 Haziran’dan beri tüm bombalamalarda ölenlere, Gaziantep’te ölenlere borcumuzu ödememiş oluruz.

Ölümler, militarizm, düşmanlık, gerilim, savaş politikalarını çöpe yollayalım. Elimizin tersiyle itelim.

Bu, tüm bu türden eylemlerin sorumlularından hesap sorulması için de önemli bir adım olacak. Gaziantep saldırganlarının bu türden bir eylem planladıkları bilinmesine rağmen, göz göre göre işlenen bu cinayetlerin gerçekleşmesinde dahli ya da ihmali olan herkes hesap vermelidir.

Çözüm ve diyalog, barış ve eşit koşullarda kardeşlik için harekete geçelim!

IŞİD’in saldırılarını ve bombalı eylemleri durduracak olan canlı bir barış sürecidir.

Darbeyi püskürttük, barışı da kazanabiliriz!

DSİP Merkez Komitesi
21.08.2016

SON SAYI