Irkçılar insanlığa düşmandır

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler, TBMM Genel Kurul’unda şöyle dedi: “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz (...) Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız.” Gördüğü tepkiler üzerine meclis koridorlarında gazetecilere yaptığı açıklamada ise “Ben CHP'nin Parti Programında yazan şeyleri söylüyorum” diye ekledi. "Sözlerim yanlış anlaşıldı diyor musunuz?" sorusuna da Güler, "Hayır söylediğim sözü çok uzun süredir söylüyorum, yazıyorum" dedi.

Hemen anlaşılacağı gibi Birgül Ayman Güler Türk ırkçısıdır.

Türklerin mesela Kürtlerden ‘elbette’ daha üstün olduğuna inanmakta ve bunun zaten parti programında yazdığını ifade etmektedir. CHP’nin etnik kimlikler konusundaki politikasını şöyle özetlemiştir: “Biz bütün o kimlik farklılıklarını entegrasyon hedefi doğrultusunda yaşatacağız. Benim söylediğim bundan ibaret”. Etnik sorunların çözümünü eskiden imha yoluyla halleden CHP’nin milletvekili Birgül Ayman Güler samimi bir Türk ırkçısıdır. Yeni çağda etnik bir sorunu asimilasyonun kibarcası entegrasyon ile çözmekten başka yol düşünememektedir.

Peki, o Türk ırkçısıdır da partisi ne yapar? CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Süheyl Batum hiç duraksamadan Güler’e sahip ve destek çıkar: “Orada birçok kişinin ortak düşüncesini dile getirdi”. Batum da samimi bir Türk ırkçısıdır. Daha vahimi her ikisi de ‘doğruyu’ söylemektedir. Güler’in ırkçı konuşmasını Genel Kurul’da hararetle alkışlayan CHP’li vekil sayısı bunu açıkça gösterir. Güler ve onu savunan Batum hakkında partide herhangi bir işlem yapılmamış olması da aslında partinin konu hakkındaki görüşlerini açığa vurmaktadır. CHP’de içselleştirilmiş bir Türk ırkçılığı söz konusudur. Hüseyin Aygün’ün “Ege’de Rumlara etnik temizlik yapıldı”
sözlerine Genel Başkan dâhil verilen tepkilere bakınca da bu kolayca görülebilir.

Ancak ırkçılık, sadece ‘ayıp’ değil, Türkiye yasalarına göre bile suçtur. TCK 216. Madde “halkın bir kesimini diğer kesimleri aleyhine kin ve düşmanlığa sevk etmeyi” cezalandırmaktadır. Bu iki ırkçı vekile CHP yönetiminin herhangi bir yaptırım uygulamayacağı açıktır. Meclis kürsüsünden ve kendi partilerinde de Kürt vekiller olmasına rağmen açıkça ırkçılık yapılmasına ses çıkarmayacaklardır.

Bu ırkçılığın teşhir ve izole edilmesi kamuoyuna düşmektedir. Irkçılığa taviz verilemez. Irkçılar insanlığa düşmandır.

Meltem Oral

DSİP Genel Başkan Yardımcısı

25.01.2013

 

SON SAYI