Hepimiz Aleviyiz, hepimiz Kürdüz, hepimiz Hıristiyanız!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Malatya’da Alevilere yapılan saldırı ve linç girişimini kınıyoruz. Olayın faillerinin bir an önce yargılanmasını, saldırıya uğrayan aileyi beldeden kovmaya kalkan belediye başkanının görevden alınmasını, saldırganlara müdahale etmeyen polis ve jandarma hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istiyoruz.

Alevilere yönelik baskı ve saldırılar, rejimin değişmeyen politikasıdır.

Ergenekon ve darbeci generaller, Sünni-Alevi çatışması planlarını hayata geçirmeye çalışırken, ülkücü faşistler 70’lerden beri linç girişimlerini sürdürmektedir.

Alevi halkının taleplerini karşılamayan AKP hükümeti ve devlet, cemevlerine özgürlük tanımamaktadır. Yargı ve resmi Sünniliğin temsilcisi Diyanet, cemevlerinin ibadethane olmadığını söyleme cüretini kendilerinde bulmaktadır.

İstanbul’da Ayazağa’da Kürt işçiler linç edilmek istenmektedir.

Denizli’de kilise hedef alınmaktadır.

Kürtlere ve Hıristiyanlara dönük saldırıları geçekleştiren faşist-Ergenekoncu çetelerin açığa çıkarılıp yargılanmasını, ezilenlere dönük saldırıların hiçbirinin cezasız kalmamasını istiyoruz.

Tüm ezilenlere özgürlük tanınmadığı sürece Maraş, Çorum, Sivas gibi yeni katliamların peşinde koşan rejimin bekçilerine ve faşist çetelere insanlık suçları işlemek için hazır zemin sunulacaktır.

Nefret devlet tarafından körüklendiği, linç girişimleri ve saldırılar devam ettiği sürece Türkiye işçi sınıfı ve halkları özgür olamaz.

Yeni katliamlara, linçlere, saldırılara geçit vermeyeceğiz. İnancı, kimliği, düşüncesi ne olursa olsun emekçilerin yeri ezilen halkların yanıdır.

Nefreti sona erdirmenin yolu her türden baskının son bulması, devletin inançlardan elini çekmesidir.

Alevi halkı yalnız değildir!

Kürt halkı yalnız değildir!

Müslüman olmayan halklar yalnız değildir!

Faşist saldırılara, provokasyonlara, ırkçılığa geçit yok!

Tüm ezilenlere özgürlük!

DSİP Eşsözcüsü Şenol Karakaş

31 Temmuz 2012

SON SAYI