Newroz engellenemez

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

İstanbul Valiliği Newroz Bayramı'nın 18 Mart Pazar günü Kazlıçeşme'de kutlanmasına yasak getirdi. Gerekçe olarak da bayramın 21 Mart'ta olmasını, başka bir günde kutlanamayacağını gösterdi.

Sudan bir sebeple Newroz'u yasaklamaya çalışıyorlar. Kaldı ki aynı valilik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün 11 Mart'ta yapılan gösterisine izin vermişti. 2 Mart'ta izin verip etkinliğe iki gün kala yasak getiren bu kararın siyasi olduğu açıktır. Yasak kararı Kürtlerin Newroz gösterisine katılımını azaltma, seslerini kısma amacındadır.

Newroz Kürt halkının özgürlük ateşleri yaktığı, mücadelelerinin simgesi haline gelmiş bir bayram günüdür. Bayramlarını ne zaman kutlayacağına bürokratlar değil Kürtlerin kendisi karar verir. Kürtlerin demokrasi mücadelesinin önünü kesmek için artık ne yapacağını şaşıranlar bugün de bayramlarını kutlamalarına engel olmaya çalışıyor.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi olarak miting tertip komitesinin verdiği tarihi esas alıyoruz. 18 Mart Pazar günü, Kürt yoldaşlarımızla birlikte Kazlıçeşme'de olacağız.

Newroz piroz be!

DSİP Merkez Komitesi

16.03.2012

SON SAYI