Vekillere dokunmayın!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Dokunulmazlıkların kaldırılmasından beri, zorla getirme kararları, HDP’li vekillere yönelik bir tehdit aracı olarak kullanılıyordu. Bu sabaha karşı aralarında HDP eş genel başkanlarının da olduğu 11 milletvekili gözaltına alındı. Selahattin Demirtaş tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

7 Haziran’da ve 1 Kasım’da HDP’ye oy veren milyonlarca vatandaşın siyasi iradesi bir kez daha çiğnendi. Halk seçiyor, mahkemeler tutukluyor.

15 Temmuz darbesini püskürten direnişin sonucunda oluşan siyasi atmosferi barışçıl ve demokratik bir ortamın oluşmasının değil, adım adım muhalif platformların baskı altına alınması için bir lütuf olarak gören ve OHAL kararnameleriyle bu yönde giderek hızlanan adımlar atan AKP liderliği, Kürt halkının en temel demokratik hakkına, seçme ve seçilme, oy kullanarak siyasi iradesini belirleme hakkına müdahalede bulunuyor. 

Bu, yıllarca denenen ama iflas etmiş bir yöntemdir. Orhan Doğanlar, Leyla Zanalar yıllar önce tutuklandılar, yıllar önce de Kürt halkının demokratik haklarına göz dikildi. Bu adımların hiçbirisi, Kürt sorununun çözümünde bir anlam taşımıyor. Bu adımlar, Kürt sorununu derinleştiriyor.

Denenmiş ve Kürt sorununu daha da çözümsüz noktalara savuran bu yöntemlere hemen son verilmelidir.

Çözüm sürecinin yöntemleri, diyalog ve barışçıl iklim hakim kılınmalıdır.

HDP’li vekiller derhal serbest bırakılmalıdır.

Herkesi oy verdiği, üyesi olduğu partilerin genel başkanlarının, milletvekillerinin gözaltına alındığı koşullarda ne hissedecekse, aynı duygularla HDP’li vekillere sahip çıkmaya çağırıyoruz.

DSİP Merkez Komitesi
04.11.2016

SON SAYI