Şule Çet için adalet istiyoruz!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Şule Çet bir üniversite öğrencisiydi. Biri patronu olan iki erkekle birlikte gittiği bir plazanın 20. katından aşağı atılarak hayatını kaybetti. Katil zanlıları Çağatay Aksu ve Berk Akand, Çet’in intihar ettiğini söylüyorlar oysa Şule Çet’in ölümünden önce attığı mesajlar Çet’in cinsel saldırı altında olduğunu kanıtlıyor. Raporlar ise Çet’in ölümünün intihar olmadığını açıkça ortaya koyuyor. 

Her ne kadar sanıklar “cinsel saldırı ve cinayet” suçlamasıyla hâkim karşısına çıkacak olsa da, Çet’in ölümüyle ilgili bir adli tıp raporunda yazılan “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde alkol içmeyi kabul etmiş ve hele erkeğin yalnız yaşadığı evine, odasına giderek birlikte içmiş olursa cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadeleri yargının cinsiyetçi bakış açısını sürdürdüğünü, kadın cinayetlerine karşı erkeklerin tarafını tutmakta olduğunu gösteriyor. 

6 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Şule Çet cinayetiyle ilgili yargılamanın ilk duruşması yapılacak. Biz de orada olacağız. 

Üniversite masraflarını karşılamak için çalışmak zorunda olan genç bir emekçi kadının patronu tarafından öldürülmesi karşısında sessiz kalmayacağız.

Kadın cinayetlerine son!

Şule Çet için adalet! 

DSİP Ankara İl Örgütü

SON SAYI