Katil İsrail, katil Trump!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Tarih Filistin halkı için yine tekerrür ediyor. Filistinliler yine ölüyor. Yine bir ABD başkanı İsrail için bulunmaz bir fırsat sundu ve tarihi kanlı katliamlarla dolu bu devlet, yine ölüm kusmaya başladı. ABD başkanı Trump o her zamanki umursamazlığıyla ABD  büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı almıştı. Karar 14 Mayıs Pazartesi günü hayata geçirildi. Karar alındığında bu kararı tanımayacağını söyleyen Filistinliler, 14 Mayıs’ta ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına karşı sokaklara çıktılar. Sadece büyükelçiliğin taşınmasına değil, İsrail devletinin kuruluş yıldönümünde de öfkeli Filistinli kardeşlerimiz.

Öfkeli, çünkü İsrail devleti sadece tek bir yönteme sahip. Filistinli öldürme.

Ve İsrail devleti bildiği bu tek yöntemle, kitlesel cinayet işleme yöntemiyle gösterilere yanıt verdi. Biz daha basın açıklamasını kaleme alır, protesto eylemi yapmayı düşünürken ölü sayısı 7’den 41’e yükselmişti bile.  

Gazze’de göstericiler arasında 1700 yaralı var. Yaralıların bazıları kurşunla yaralanmış.

Hem ölü hem de yaralı sayısının artacağından endişe ediyoruz.

Ama her şeye rağmen biliyoruz ki her bir günü kanlı geçen 70 yılın her bir günü aynı zamanda Filistin halkının direnişiyle geçti.

Filistin halkı 70 yıldır teslim olmadı, geri adım atmadı. İşkence gördü, abluka altında elektrik su olmadan yaşadı, yaşıyor, yoksulluğa mahkûm edildi, defalarca bombalandı, kurşunlandı ama ne sömürgeciliğe ne de bu sömürgeciliğe destek olanlara başını eğmedi. Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu fikrinden asla geri adım atmadı.

Tarih tek yanlı tekerrür etmiyor. Direniş de Filistin halkının tekerrürü. Tüm dünyada ezilenlere, özgürlüğünü isteyenlere ilham veren 70 yıllık bir direniş söz konusu.

Ama bugün Filistin halkı en net, en güçlü dayanışmayla savunulmak zorunda.

Bu dayanışma halklar arasında kurulacak bir köprüyle inşa edilecek.

Filistin halkıyla ne Arap Birliği’nin ikiyüzlü liderleri dayanışabilir ne de İsrail’le anlaşmaları askıya almayanlar!

Filistin halkıyla tüm dünyada savaşlara karşı olan, Filistin halkına yalnız olmadığını her defasında gösteren, emekçiler, yoksullar, halklar ve savaş karşıtları bir dayanışma örgütleyebilir.

İsrail saldırılarını derhal durdurmalıdır!

Dünyanın başına bela olmaya yeminli olan Trump Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu bilmelidir ve ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararından derhal vazgeçmelidir.

Hükümet ise İsrail’le her türden ikili anlaşmayı askıya almalı, ekonomik, askeri ve siyasi işbirliklerine hemen son vermelidir.

Yaşasın Filistin halkının direnişi!

Yaşasın halkların kardeşliği!

DSİP

14.05.2018

SON SAYI